Pečená vepřová krkovice

pečená krkovice

Pečená vepřová krkovice patří k oblíbeným jídlům. Připrava je jednoduchá. Stačí si najít jen dobrý recept na vepřovou krkovičku.

Ingredience:

cca 1 kg vepřové krkovice vcelku bez kosti
pepř
sůl
kmín
česnek
máslo nebo sádlo
voda

nádobí a potřeby
Postup:

Omytou krkovičkou osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
Vložíme krkovici do pekáčku vymazaného máslem, přidáme nakrájený česnek a podlijeme vodou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C zhruba hodinu.
Během toho krkovici podléváme výpekem.
Po hodině troubu ztlumíme na 160°C a dopékáme asi opět hodinu. Vše záleží na velikosti krkovičky.
Hotovou vepřovou krkovici nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně