Parní hrnec recepty

parní hrnec

Parní hrnec je malý spotřebič, který vaří potraviny v páře. Příprava je receptů je tak velice jednoduchá. Navíc je velmi šetrná ke všem potravinám, ovoce a zelenina chutná lépe, protože jí zůstává více vitamínů a minerálních látek. Maso a ryby jsou pěkně šťavnaté. Protože se vaří v páře, nepoužívá se zbytečně moc oleje, máme zdravé a netučné pokrmy.

Parní hrnec obvykle má několik pater (tři), abychom mohli připravovat kompletní recept na oběd, večeři... Můžeme tak zároveň dělat jídlo z přílohy (rýže, těstovin, brambor), masa a zeleniny. Během vaření neušpiníme zbytečně moc nádobí a pokrm bude brzo hotový.

Receptů pro parní hrnec existuje velké množství. Prakticky v něm můžete uvařit cokoliv, co vaříte rýže, těstoviny, brambory, zelenina, knedlíky (kynuté, bramborové, tvarohové), maso, ryby, luštěniny...

Kuřecí maso na česneku

Ingredience:

kuřecí prsa
sůl, pepř, majoránka
lžíce oleje
česnek
brambory
zelenina (květák, mrkev,....)

Postup:

Množství ingrediencí použijeme podle množství strávníků a chuti.
Kuřecí maso potřeme marinádou, kterou si připravíme z oleje, prolisovaného česneku, solí, pepře a majoránky.
Brambory nakrájíme na plátky.
Do parního hrnce dáme vodu po rysku, na první patro umístíme maso a na druhé brambory, které lehce osolíme. Zapneme program na dvacet minut. Pak přidáme na třetí patro zeleninu a zapneme program na dvacet minut.
Během vaření kontrolujeme obsah vody, a pokud by skončení druhého programu nebylo vše hotové, tak to necháme dodělat.
Jedná se o velmi jednoduchý a zároveň chutný recept.