Kuřecí špízy

kuřecí špízy

Připravte si lahodné kuřecí špízy. Můžete na jehlu dávat pouze maso nebo jej proložit slaninou a zeleninou, tak jak to má kuřecí ražniči.

Ingredience:

500 g kuřecích prsou
50 ml oleje
1 kávová lžička soli
půl kávové lžičky mleté sladké papriky
špetka mleté chilli papriky
špetka mletého pepře
půl kávové lžičky drceného kmínu

Postup:

Nejprve připravíme marinádu: do mísy přidáme olej, který smícháme se solí a kořením.
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme ho do mísy a promícháme s marinádou. Na dvě hodiny necháme maso marinovat v lednici.
Maso vyndáme a necháme ho 15 minut odpočinout při pokojové teplotě, ať to není pro něj velký tepelný skok.
Jednotlivé kousky masa napichujeme na špejli nebo jehlu.
Pak špízy můžeme péct v předem vyhřáté troubě na 180 °C, smažit v rozpáleném oleji nebo grilovat. Vždy nezapomeneme špízy otočit a připravovat, dokud nebudou hotové.
Kuřecí špízy podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem nebo brambory.