Kuře na paprice

kuře na paprice

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbené. Recept na něj je jednoduchý.

Ingredience:

1 kuře nebo 1 kg kuřecích stehen
1 větší cibule
1 zakysaná smetana
olej
hladká mouka
sladká paprika
sůl

nádobí a potřeby
Postup:

Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuře očistíme (můžeme ho rozporcovat), osolíme ho a posypeme mletou paprikou. Položíme ho na osmaženou cibuli. Zalijeme vše vodou a dusíme kuře doměkka.
Poté kuře vyjmeme. Do omáčky přidáme rozmíchanou smetanu se lžící hladké mouky. Omáčku poté dochutíme.
Maso můžeme z kuřete obrat nebo podáváme kus kuřete. Vše můžeme ještě v omáčce chvíli prohřát.
Kuře na paprice podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně