Koprová omáčka

koprová omáčka

Koprovka patří mezi nejoblíbenější pokrmy. Můžete si ji připravit s vajíčkem nebo hovězím masem. Koprová omáčka sice vypadá jednoduše, ale velmi složité je ji správně dochutit, aby byla tak akorát.

Ingredience:

svazek čerstvého kopru
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
vývar nebo voda (množství podle potřeby)
200 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání (může být i zakysaná smetana)
sůl
ocet, cukr
vajíčka nebo maso
houskový knedlík, brambory

nádobí a potřeby
Postup:

1. Kopr omyjeme a nakrájíme.
2. Dále připravíme jíšku - na rozpálené máslo v hrnci přidáme mouku a mícháme.
3. Poté přilijeme vývar nebo vodu a přidáme mléko. Dáme vařit a vaříme asi čtvrt hodiny.
4. Následně přilijeme smetanu a nakrájený kopr. Přidáme podle chuti sůl, ocet a cukr a dáme opět vařit.
5. Nakonec můžeme ještě dochutit, kdyby to předtím nestačilo.
Podáváme vejcem nebo vařeným hovězím, vhodná příloha je knedlík či brambory.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně