Flambované palačinky

palačinky

Co říkáte na flambované palačinky? Určitě vás okouzlí jejich neodolatelná chuť.

Ingredience:

Těsto na palačinky:
150 g hladké mouky
250 ml mléka
2 vajíčka
meruňková marmeláda
3 pomeranče + 1 citron
30 g cukru
30 g másla
30 ml rumu (brandy, koňak,...)
ovoce na ozdobu
šlehačka

nádobí a potřeby
Postup:

1. Nejprve uděláme klasické těsto na palačinky. Smícháme mouku s mlékem a vejcem. Můžeme vyšlehat. Těsto necháme odstát asi 25 minut.
2. Těsto nabereme naběračkou a osmažíme z obou stran na lehce potřené pánvi olejem.
3. Palačinky potřeme marmeládou, ale nezatočíme je, ale přeložíme na trojúhelník.
4. Pomeranče a citron odšťavníme a šťávu nalijeme na pánvičku. Necháme prohřát.
5. V dalším hrnci necháme zkaramelizovat cukr, následně k němu přidáme máslo a po rozpuštění přilijeme teplou šťávu. Necháme projít varem.
6. Na bublající směs vložíme přeložené palačinky a pak je otočíme na druhou stranu.
7. Postupně přidáváme k palačinkám alkohol. Flambujeme. Až alkohol přestane hořet, palačinky dáme na talíř a ozdobíme ovocem a šlehačkou.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně