Dalamánky

dalamánky

Recept na výborné dalamánky, které jsou částečně celozrnné. Připravte si je.

Ingredience:

200 g celozrnné mouky
200 g hladké mouky
100 g žitné mouky
1 kávová lžička soli
20 g čerstvého droždí
1 necelá kávová lžička cukru
4 polévkové lžíce oleje
280 ml vody
kmín
hrubozrnná sůl

nádobí a potřeby
Postup:

Promícháme dohromady mouky se solí a lžičkou kmínu. V mouce uděláme malý důlek, kam přilijeme část teplé vody. Do vody rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Necháme asi 10 minut kynout.
Následně přidáme olej a za postupného zpracovávání těsta přidáváme i zbývající vodu.
Těsto v míse, kterou přikryjeme utěrkou necháme cca 45 minut v teple kynout.
Z těsta vytvarujeme 10 - 12 malých bochníčků. Potřeme je vodou posypeme kmínem a solí.
Dalamánky pečeme v troubě na 180°C okolo 15 minut.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně