Bramborové placky z trouby

bramborové placky

Vyzkoušejte výborné bramborové placky, které jsou pečené a mohou být nejen k obědu, ale i ke svačině. I když se jedná o recept na pečené placky, můžete je osmažit z obou stran, tak jako klasické bramboráky. Budou v obou případech velmi dobré.

Ingredience:

600 g vařených brambor
3 lžíce změklého másla
1 vejce
1 necelá lžička soli
hrubá mouka podle potřeby
100 g anglické slaniny, škvarků, uzeného,...
100 g strouhaného sýra

nádobí a potřeby
Postup:

1. Nejprve uvaříme brambory ve slupce, necháme je zchladnout a oloupeme.
2. Sýr nastrouháme, slaninu nakrájíme a brambory také nastrouháme nebo rozšťoucháme.
3. Dále do mísy přidáme vejce, sůl, změklé máslo a podle potřeby mouku.
4. Všechny suroviny pořádně propracujeme, aby těsto bylo pěkně tuhé. Pravděpodobně budeme muset dost přidávat mouku.
5. Následně těsto vyválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka.
6. Jednotlivá kolečka trošku stiskneme kráječem na brambory nebo je můžeme ozdobit nožem.
7. Placičky umístíme na papír na pečení a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C.
8. V troubě placky pečeme asi 30 - 35 minut (podle toho, jestli je chceme křupavé nebo ne). Otáčet je nemusíme.
9. Bramborové placky můžeme podávat s kysaným zelím nebo jíst jen tak.
I když to nevypadá, tak tyto malé placičky jsou celkem dost syté, takže jich bude stačit na oběd jen pár.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně