Bramboráková pizza

bramboráková pizza

Pokud vás už nudí klasické bramboráky, připravte si bramborákovou pizzu. Budete tak mít dva skvělé pokrmy v jednom, což se může hodit jako zpestření oběda nebo večeře.

Ingredience:

Těsto: 700 kg brambor
2 vejce
mouka podle potřeby
4 stroužky česneku
majoránka
sůl
Omáčka: 200 ml rajčatové pyré
2 stroužky česneku
sůl
lžíce olivového oleje
bylinky nebo koření na pizzu
Nahoru: sýr, šunka, olivy, zelenina, koření na pizzu

nádobí a potřeby
Postup:

1. Nejprve připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme na struhadle oloupané brambory, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku podle potřeby. Mělo by vzniknout těsto, které nebude ani řídké, ale ani moc husté.
2. Plech nebo formu na pizzu vymažeme nebo poklademe papír na pečení.
3. Těsto rovnoměrně na plech naneseme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 20 - 25 minut.
4. Teď připravíme omáčku: rajčatové pyré smícháme s prolisovaným česnekem, solí, olejem a kořením.
5. Dále si nachystáme sýr, šunku, olivy a zeleninu. Podle potřeby je nakrájíme.
6. Po dvaceti minutách vytáhneme z trouby plech. Rychle ho namažeme omáčkou, obložíme sýrem, šunkou a vším podle chuti. Nakonec posypeme kořením na pizzu.
7. Opět plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
8. Pokud je pizza hotová, tak ji už vytáhneme z trouby. Necháme chvilku odpočinout a můžeme ji konzumovat.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně