Palačinky bez mléka a vajec

palačinky bez mléka a vajec

Vyzkoušejte palačinky, které jsou nejen bez kravského mléka, vajec, ale i mouky. Tato varianta je tudíž ideální, pokud vás trápí celiakie, alergie nebo intolerance na některou z těchto potravin. Také můžete některou z uvedených surovin vyměnit za tu, kterou můžete.

Obecně, pokud vás máte problémy s lepkem, nebojte se při vaření a pečení experimentovat. Stačí vyměnit problémové suroviny za ty neproblémové a můžete si užívat kuchtění.

Ingredience:

200 g pohankové mouky
500 ml vody nebo rostlinného mléka (ovesné, mandlové, kokosové, sojové,...)
špetka mořské soli
olej na smažení

Postup:

1. Nejprve smícháme mouku se solí.
2. Postupně přidáváme vodu nebo mléko a připravíme těstíčko.
3. Těsto necháme alespoň na 30 minut odpočinout.
4. Teflonovou pánev rozpálíme, můžeme na ni přidat kapku oleje.
5. Naběračkou nabereme těsto, vylijeme na pánev a palačinky osmažíme z obou stran dozlatova.
Tyto bezlepkové palačinky můžeme podávat s ovocem, marmeládou, tvarohem, šlehačkou nebo krémem. Záleží jen na vás, co smíte a co si vyberete.

Podívejte se na další zajímavé informace o potravinové alergii a intoleranci a recepty na webu zivotsdietou.cz.




Podívejte se na:
Malinový cheesecake
Recept na panini
Recepty při alergii na potraviny