Grilovaný ananas
Co říkáte ugrilovat si něco sladkého a dobrého? Grilovaný ananas je velmi chutný, i když je trošku pracnější. Ale ta práce se určitě vyplatí. Podívejte se na tento recept na výborný dezert na grilu.
Při kupování ananasu je důležité dbát na správný výběr, protože nedozrálý, s plísní nebo nahnilý ananas není vhodný. Ananas musí vonět, v žádném případě nesmí být cítit hnilobou nebo octem. Listy nesmějí být uschlé a střed nahnilý. Na spodní části nesmí být patrné stopy plísně a tato část by neměla být měkká. Ananas nedávejte do lednice, protože by se zkazil.
Ingredience:1 ananas (čerstvý, ne konzervovaný)
2 polévkové lžíce třtinového cukru
špetka mleté skořice
špetka mletého anýzu
3 lžíce medu
3 lžíce másla
špejle
1. Nejprve je nutné špejle ponořit do vody.
2. Poté oloupeme ananas a nakrájíme ho na kolečka, která budou silná tak 2 centimetry.
3. Kolečka nakrájíme na čtvrtiny, ale tvrdý střed odkrojíme.
4. Na špejli napíchneme několik kousků a ty propíchneme druhou špejli. Díky tomu, bude ananas na špejlích dobře držet.
5. Připravíme si marinádu: máslo rozpustíme a smícháme s medem, dále přidáme mletý anýz, skořici a cukr. Promícháme.
6. Marinádou potřeme každý kousek ananasu.
7. Ananas grilujeme, dokud povrch ananasu nebude ozdoben karamelovou vrstvou.
8. Protože máme spojený pomocí dvou špejlí ananas, tak jej uprostřed rozřízneme, a získáme dvě špejle s ovocem.
Takto grilovaný ananas je skvělým doplňkem při grilování masa. Také je možné nakrájet ananas na plátky, ten potřít a grilovat plátky. Pokud je vás při grilování více a chcete si pochutnat, připravte si rovnou dva ananasy.
Podívejte se na další skvělé recepty na grilování, kde si určitě vyberte něco zajímavého, co můžete ugrilovat. Ne jen ovoce, ale i různé druhy masa nebo celé i porcované ryby.