Grilovaná kuřecí křídla
Kuřecí patří mezi nejoblíbenější maso na grilování a na grilovaná křidélka se těší v sezóně snad každý. Velice důležité je si připravit osvědčenou marinádu, vytáhnout gril a pustit se do akce. Doporučujeme vám bylinkovou marinádu, která se hodí nejen na kuře, ale i na zeleninu či ryby. Pokud nemáte rádi křídla, vyměňte je za kuřecí stehna, která mají mnohem více masa.
Následující recept se může připravit jak na venkovním grilu, tak i na domácím grilu. V nejhorším případě je možné použít gril v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Ovšem skvělá atmosféra vás čeká pouze venku při grilování na zahradním grilu s přáteli či rodinou.
Ingredience:12 kuřecích křídel (stehen)
Bylinková marináda:
4 snítky tymiánu (čerstvého)
6 lístků čerstvé máty
1/2 kávové lžičky drceného kmínu
špetka mletého chilli koření
5 polévkových lžic olivového oleje
sůl
1. Připravíme si marinádu: tymián a mátu nasekáme, přidáme k nim kmín, chilli a olivový olej. Pořádně promícháme.
2. Na grilování použijeme omytá větší křídla, kterým odřízneme konce, protože na nich stejně není žádné maso.
3. Křídla nebo stehna potřeme marinádou, schováme je do uzavíratelné nádoby alespoň na dvě hodiny do lednice. Můžeme je nechat marinovat i přes noc.
4. Těsně před grilováním křídla opět potřeme marinádou a osolíme.
5. Křídla umístíme na rošt rozpáleného grilu.
6. Během grilování občas křídla potřeme zbývající marinádou.
7. Každou stranu grilujeme 8 - 10 minut podle toho, jak moc gril žhne.
8. Grilovaná křídla podáváme s chlebem, dipem a zeleninou.
Během grilování dáváme pozor, abychom křídla nepřipálili a samozřejmě je umístíme pouze na čistý rošt.
Kromě této lahůdky si můžete připravit stejným způsobem a se stejnou marinádou i kuřecí prsa nebo celé kuře. Záleží jen na vás, jakou část této drůbeže si vyberete.