Piškotová roláda

piškotová roláda

Připravte si výbornou roládu. Díky klasickému těstu se vám piškotová roláda zaručeně povede. Při přípravě těsta platí pravidla, že na jedno vejce potřebujete 1 PL mouky a 1 PL cukru. K tomu si připravte váš oblíbený krém a roládu máte za chvíli přichystanou.

Ingredience:

5 vajec
5 polévkových lžic polohrubé mouky
5 polévkových lžic moučkového cukru
oblíbený krém (máslový, kokosový, pudingový, ořechový, čokoládový,...)
marmeláda
čokoládový krém, šlehačka, ovoce... na ozdobení

nádobí a potřeby
Postup:

1. Zapneme troubu na 180°C a vyložíme si plech papírem na pečení.
2. Vyšleháme bílky na tuhý sníh.
3. Poté k nim přidáme cukr a dále přišleháme žloutky.
4. Nakonec přišleháme mouku.
5. Na plech s pečícím papírem rozetřeme připravené těsto souměrně. Toto množství je akorát na 1 velký plech.
6. Vložíme do vyhřáté trouby, kde roládu pečeme 10 - 12 minut, dokud těsto nebude zlaté. Zda je roláda upečená, můžeme zkusit špejlí.
7. Pečící papír i s roládou přeneseme na vlhčí utěrku, roládu jemně pocukrujeme mletým cukrem a roládu zarolujeme.
8. Až roláda vystydne, rozbalíme ji a odstraníme pečící papír.
9. Roládu potřeme oblíbenou marmeládou (můžeme pouze marmeládou) a krémem.
10. Podle libosti ji ozdobíme a necháme roládu ztuhnout v lednici.

Recept na karamelový krém

Ingredience: 1 Salko (plechovka - kondenzované mléko), 250 g másla, 2 lžíce rumu
Postup: Plechovku (zavřenou) vaříme ve vodní lázni 90 minut. Pak ji necháme vychladnout a vyšleháme s máslem a rumem. Následně krémem potřeme roládu.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně