Těsto na pizzu

pizza

Protože pizza je velmi oblíbená, je důležité mít také dobré těsto na pizzu. Recept je jednoduchý a výsledek stojí zato.

Ingredience:

500 g hladké mouky (nebo mouky na pizzu)
2 lžíce olivového oleje
270 - 290 ml vlažné vody
kávová lžička soli
1/2 kostky droždí
lžička cukru

nádobí a potřeby
Postup:

Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít.
Mouku prosejeme a smícháme se solí. Přidáme oleje, vykynutý kvásek a zbytek. Těsto velmi dobře zpracujeme. V případě potřeby přidáme více mouky nebo vody. Můžeme použít elektrický hnětač nebo těsto připravit v domácí pekárně.
Těsto přikryté utěrkou necháme v teple hodinu kynout nebo ho dáme na 12 hodin do lednice, to pak necháme ještě při pokojové teplotě dvě hodiny odpočinout.
Těsto si rozdělíme na 2 - 4 části. Tence je vyválíme a dáme do vymazaných forem nebo plech. Dále ho potřeme omáčkou a posypeme surovinami (sýr, šunka, žampiony, olivy, ančovičky,...) podle našeho výběru.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C pár minut, dokud nebude mít pizza zlaté okraje.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně