Pečené koblihy v troubě

koblihy pečené v troubě

Připravte si koblihy v troubě. Tento jednoduchý recept na pečené koblihy je velmi dobrý a nejedná se o tučnou variantu, tak jak tomu je v případě klasických smažených koblih. Někteří mohou namítat, že pečené koblihy nejsou stejně chutné jako ty smažené, ale jsou hodně podobné a hlavně jsou bez tuku.

Ingredience:

Těsto: 500 g hladké mouky
40 g cukru
vanilkový cukr
250 ml mléka
50 g másla
1 žloutek
42 g droždí
špetka soli
Náplň: marmeláda nebo nutella na plnění
50 g másla a 1 KL rumu na potření, práškový cukr

nádobí a potřeby
Postup:

1. Těsto můžeme připravovat v domácí pekárně, kam připadáme suroviny podle zvyku a nebo klasickým způsobem.
2. Z droždí, teplého mléka a cukru připravíme kvásek. Na teplém místě ho necháme vykynout.
3. Mezitím smícháme moukou, zbytek cukru, vanilkový cukr a sůl. Následně přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka, máslo a žloutek.
4. Těsto pořádně propracujeme, mísu přikryjeme utěrkou a dáme do tepla na 45 minut kynout.
5. Následně těsto vyválíme a vykrajujeme z něj kolečka (pomocí sklenice nebo vykrajovacího kolečka).
6. Na kolečka naneseme marmeládu nebo nutellu pomocí lžičky a druhým kolečkem přeložíme. Pomocí pevného stisku k sobě těsto upevníme a položíme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
7. Koblížky necháme ještě cca 25 minut kynout a pak je vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, kde je pečeme cca 13 - 15 minut.
8. Horké koblihy potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Pak je pocukrujeme.
9. Až budou pečené koblihy studené, můžeme je podávat.

Znáte lahodné donuty? Vyzkoušejte recept na donuty. Bude se vám líbit.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně