Třešňová bublanina ze smetany

třešňová bublanina

Třešňová bublanina patří k velmi oblíbený moučníkům, který bude chutnat snad každému.

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 kypřící prášek
1 smetana ke šlehání (250 ml)
4 vejce
500 g třešní

nádobí a potřeby
Postup:

Třešně vypeckujeme a omyjeme.
Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo kokosem.
Cukr utřeme s vajíčky, přimícháme mouku, kypřící prášek a nakonec přidáme smetanu (nešleháme ji).
Na plech vlijeme těsto a rovnoměrně na něj rozložíme třešně.
Pečeme při 180°C asi půl hodiny.
Bublaninu popráškujeme cukrem a podáváme.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně