Smažené žampiony

smažené žampiony

Smažené žampiony patří mezi oblíbenou klasiku. Smaží se v klasickém trojobalu a stejným způsobem můžete smažit bedly, sýr, květák a podobně. Důležité dbát na to, aby se nepřepálil olej. Při velkém množství raději vyměňte olej.

Ingredience:

žampiony
mouka
vejce
domácí strouhanka
sůl, pepř
olej

nádobí a potřeby Postup:

1. Žampiony oloupeme, nožku oddělíme a opláchneme.
2. Dále si připravíme talíř nebo mísu s moukou smíchanou se špetkou soli, rozšlehaná vejce s pepřem a solí v další míse a v další strouhanku.
3. Žampiony nejdříve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a pak ve strouhance.
4. Nakonec žampiony osmažíme na rozpáleném oleji.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně