Karlštejnský jablečný koláč

jablečný koláč

Vyzkoušejte skvělý karlštejnský jablečný koláč, který byl v Prostřeno. Koláč je dost podobný obrácenému koláči.

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
250 g cukru
1 vanilkový cukr
250 g másla
2 kávové lžíce skořice
1 kg jablek

nádobí a potřeby
Postup:

Nejprve smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem (moučná část).
Nastrouháme jablka a přimícháme k nim mletou skořici.
Do vymazaného plechu přidáme 1/3 moučné části, na ni dáme nastrouhaná jablka, opět přidáme moučnou část.
Nahoru dáme rovnoměrně plátky másla.
Moučník vložíme do předehřáté trouby na 150°C a pečeme asi 40 minut, dokud nebude koláč zlatý.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně