Rebarborový koláč recept

rebarborový koláč

Udělejte si lahodný rebarborový koláč. Recept je snadný. Rebarbora je velmi oblíbená nejen kvůli své specifické chuti, ale také kvůli dostatku vitamínů..

Ingredience:

Těsto:
250 g polohrubé mouky
125 g cukru
180 ml mléka
125 g másla
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
Drobenka:
100 g cukru krupice
100 g hrubé mouky
70 g másla
1 skořicový cukr
máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu
několik řapíků rebarbory

nádobí a potřeby
Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C.
Z prosáté mouky, cukru, kypřícího prášku, mléka, měkkého másla a vajec utřeme těsto.
Vytvoříme si drobenku. Mouku smícháme s cukrem, skořicovým cukrem nebo skořicí a máslem. Pomocí prstů vytvoříme drobenku.
Rebarboru oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostky.
Formu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do něj dáme tenkou vrstvu těsta, kterou posypeme hustou vrstvou nakrájené rebarbory a nakonec vše zasypeme drobenkou.
Pečeme okolo čtyřiceti minut. Po vychladnutí rebarborový koláč pocukrujeme.

Další recepty na rebarborový koláč najdete zde.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně