Meruňkový koláč se želatinou

meruňkový koláč

Nevíte-li, co připravit z meruněk, zkuste výborný meruňkový koláč. Upečete jej za chviličku a k tomu si na něm opravdu pochutnáte. Přesvědčte se sami.

Ingredience:

140 g cukru krupice
120 g másla
3 vejce
150 g polohrubé mouky
1/2 balení kypřícího prášku
máslo a hrubá mouka na vymazání
meruňky nebo jiné ovoce (můžeme použít i meruňkový kompot)
1 - 2 balení čiré želatiny

nádobí a potřeby
Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme cukr s máslem, poté přidáme vajíčka a mouku s práškem do pečiva. Směs pořádně promícháme.
Plech či formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a přidáme těsto.
Na těsto naskládáme vedle sebe čerstvé meruňky (půlky) a vložíme na 15 minut do trouby péct.
Poté koláč necháme vychladnout.
Mezitím připravíme želatinu (můžeme použít místo vody džus nebo pyré z meruněk).
Koláč polijeme želatinou a dáme ztuhnout.

Můžeme také použít meruňkový kompot. Koláč dáme upéct a po vychladnutí jej můžeme potřít meruňkovou marmeládu, na ni naskládáme meruňky a zalijeme želatinou, kterou připravíme ze šťávy z kompotu.

Meruňkový koláč po ztuhnutí podáváme.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně