Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Výborná frankfurtská polévka je na přípravu velmi rychlá a také výborná. Lehce gulášovou chuť si zamiluje každý, tak se vrhněte do přípravy.

Ingredience:

5 frankfurtských párků
olej nebo sádlo
cibule
sladké paprika
hladká mouka
3 - 4 brambory
česnek
sůl, pepř, petrželková nať

nádobí a potřeby
Postup:

1. Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli, dokud nebude krásně zlatá.
2. K tomu přimícháme mletou papriku (asi tak 1,5 polévkové lžíce) a 2 lžíce hladké mouky. Chvilku smažíme.
3. Dále přilijeme 1,5 vody, přidáme lžičku soli a trošku pepře (můžeme použít i bujón). Vaříme.
4. Následně přidáme nakrájené brambory na kostky a vaříme asi 10 minut.
5. Pak přidáme párky nakrájené na kolečka a vaříme do změknutí brambor.
6. Ke konci přidáme prolisovaný česnek, trošku petrželky a podle chuti dosolíme a dopepříme.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně