Dýňová polévka

dýňová polévka

Co říkáte na výbornou dýňovou polévku podle jednoduchého a osvědčeného receptu? Polévku můžete připravit jak z dýně Hokaido (Hokkaido), tak i z klasické dýně. Vždy bude chutnat úžasně.

Ingredience:

1 dýně (i Hokkaido) - cca 800 g dužniny
1 litr libovolného nemastného vývaru nebo vody
2 - 3 stroužky česneku
malý kousek zázvoru (cca 2 - 3 cm)
pepř, sůl
smetana na vaření

nádobí a potřeby
Postup:

Dýni omyjeme, oloupeme a pomocí lžíce odstraníme semínka. Dýně Hokaido se nemusí loupat, stačí ji pouze důkladně omýt a nakrájet (samozřejmě, že se semínka odstraňují).
Dýni nakrájíme na kousky a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud dýně opravdu nezměkne. To ale nebude trvat dlouho, protože změkne rychle.
Poté přidáme prolisovaný česnek a šťávu z prolisovaného zázvoru.
Nakonec polévku dochutíme pepřem a solí. Moc to ale s kořením nepřeháníme.
Pak ji pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem, aby byla krásně jemná a vláčná. Opět ji můžeme podle chuti dochutit.
Dýňovou polévku servírujeme a ozdobíme smetanou.

K polévce můžeme přidat i krutony z pečiva, ať pořádně zasytí. Ale to ovšem není nutné a záleží na každém, zda si je k polévce přidá.



❤️ Získejte levně nové kuchařky od Jany Florentýny Zatloukalové (Kuchařka pro dceru)


❤️ Pořiďte si novou knihu od Těhotnýho kuchaře levně